صفحه اصلی / اسباب بازی / توصیف مهارت های اسباب بازی

توصیف مهارت های اسباب بازی

توصیف مهارت های اسباب بازی در سایت بازی بین

در این مقاله با تمامی مهارت های ارائه شده در دسته بندی مهارتی سایت بازی بین که در صفحه هر محصول نیز به صورت برچسب در کنار هر محصول آمده است آشنا میشوید. کسب دانش در خصوص این مهارت ها، خرید اسباب بازی را برای شما بسیار راحتتر میکند، چرا که شما میتوانید باتوجه به مهارتی که میخواهید خودتان یا کودکتان در آن رشد یابد اسباب بازی مورد نظر خود را پیدا میکنید.

بازی ارتباط بین مغز و دست بازی بین

مهارت هماهنگی بین چشم و دست در اسباب بازی (Hand/Eye Coordination)

این مهارت هماهنگی کنترل حرکت چشم و حرکت دست است که در آن پردازشی صورت میگرد که در آن هر دو حرکت مکمل یکدیگر خواهند بود تا یک جسمی گرفته شود و حرکت داده شود، همچون حرکت بلوک های چوبی، تیرکمان، حرکات ورزشی، تایپ کردن و .. این مکانیزم بخشی از کارایی روزمره انسان برای انجام امور است، بدون داشتن این مهارت خیلی از امورات روزمره با اختلال روبه رو میشود، قطعا این مهارت یک مهارت اکتسابی است که با تمرین هایی میتواند افزایش پیدا کنید، اسباب بازی هایی متنوعی در بازی بین وجود دارد که با بازی کردن با آن میشود این مهارت هماهنگی بین چشم و دست را ارتقا داد. برای مشاهده این اسباب بازی ها میتوانید از طریق این لینک به آنها دسترسی داشته باشید.

بازی اعتماد به نفس بازی بین

افزایش اعتماد به نفس (Self Confidence Skill)

اعتماد به نفس از احساس شایستگی ایجاد می شود و به معنای باور به توانایی خود است که در رفتار، افکار و احساسات بروز داده می شود. اعتماد به نفس هنگامی که با احساس ارزشمندی (انسان عمیقا خودش را ارزشمند بداند) همراه باشد به عزت نفس تبدیل می شود. در حقیقت اعتماد انسان به توانایی ها و استعدادهایش که به خاطر تجربه های زندگیش حاصل شده و باور به انجام موفقیت آمیز کارها اعتماد به نفس گفته می شود. اعتماد به نفس به روش های مختلفی در کودکان شکل می گیرد. رفتار والدین، معلمان، دوستان و اطرافیان و همچنین تجربه هایی که کودکان از انجام امور مختلف به دست می آورند، می تواند منجر به ایجاد اعتماد به نفس و یا تقویت آن شود. حال بازی کردن و سرگرم شدن با اسباب بازی ها یکی از اصلی ترین فعالیت های کودکان است که در ایجاد و تقویت اعتماد به نفس نقش به سزایی دارد. کودکان هنگام بازی تصور می کنند در حال انجام کار مهمی هستند و این خود یک باور قوی در کودکان ایجاد می کند. با استفاده از اسباب بازی ها و انجام بازی هایی مانند خانه سازی با انواع لگو، جابه جایی و حرکت دادن توپ ها و ماشین ها، حل یک معما و بسیاری اسباب بازی دیگر که میتوانید از طریق بازی بین، به راحتی آن ها را بشناسید و اعتماد به نفس کودکان را افزایش دهید.

بازی مهارت اجتماعی بازی بین

مهارت اجتماعی (Social Skill)

رشد مهارت های اجتماعی در کودکان آنها را برای یک زندگی سالم تر آماده می کند که از جمله آن می توان به برقراری ارتباط موثر با دیگران، بیان نیاز های شخصی و توجه به احساسات دیگران اشاره کرد. مهارت های اجتماعی مجموعه ای از توانمندی ها است که باعث موفقیت در زندگی اجتماعی می شود و مانند هر مهارت دیگری می تواند آموخته شود. مهارت های اجتماعی از طریق بازی ها و ابزار مورد نیاز آن یعنی اسباب بازی ها به کودکان آموخته می شود و منجر به ارتباط کودکان با محیط و توسعه همکاری و مشارکت آنان می گردد. همچنین کودکان با استفاده از اسباب بازی هایی مانند: زنبورک، پایاپای، پی شوم، برج همساز و… و بازی های گروهی مفاهیمی مانند نوبت گرفتن، احترام به حقوق دیگران، صبر و حوصله داشتن، رعایت اصول و قوانین، پیروزی و شکست را فرا می گیرند. همانطور که اشاره شد بازی ها باعث رشد مهارت های اجتماعی می شوند و با استفاده از انتخاب اسباب بازی های معرفی شده در بازی بین، می توان این مهارت ها را به کودکان آموزش داد.

بازی توانایی حرکتی ظریف

توانایی حرکتی ظریف (Motor Skill)

مهارت های حرکتی ظریف از جمله مهارت های حرکتی می باشد که عضلات کوچک، مچ دست، انگشتان دست و پا و بازوها را درگیر کرده و با حواس دیگر مانند دیدن در ارتباط است. این مهارت ها از گرفتن و لمس کردن اجسام و جابه جایی آن در دوران نوزادی آغاز می شود، مانند: گرفتن جغجغه و با فعالیت های مانند: نقاشی کشیدن، توانایی بستن دکمه و بند کفش، کار با قیچی و بازی با اسباب بازی های مختلف در هر گروه سنی ادامه پیدا می کند. در حقیقت این مهارت ها با فعالیت هایی که ماهیت دقیقی دارند در ارتباط است. داشتن مهارت های ظریف حرکتی برای یادگیری دیگر مهارت ها لازم و ضروری است اما ممکن است در کودکان به صورت های متفاوتی نمایان شود ممکن است برخی در چیدن قطعات پازل در کنار هم توانمند باشند و برخی دیگر در خمیر بازی و یا فعالیت های مشابه، آنچه مهم است اینکه با انجام تمرین و استفاده از اسباب بازی های مرتبط که بازی بین، آنها را به شما معرفی کرده، دستیابی به این مهارت ها سریع تر اتفاق میافتد. اسباب بازی های مانند خیاط کوچولو، دارک، جنگا و … علاوه بر تقویت مهارت های ظریف حرکتی باعث تقویت تمرکز، خلاقیت و اعتماد به نفس کودکان نیز می شوند.

بازی حل مسئله بازی بین

مهارت حل مسئله (Problem Solving Skill)

مهارت حل مسئله یک فرآیند برای شناسایی و استفاده از راه حل های مناسب برای رفع مشکلات است. در زندگی روزمره اجتناب از بروز مشکل ناممکن است و نحوه مواجه با آن می تواند امری مهم در حل مسئله به شمار بیاید و میزان رشد و بلوغ فکری فرد را نشان دهد، اینکه با مشکل مقابله کنیم و آن را امری منفی بپنداریم یا از آن استقبال کرده و به دنبال بهترین راه برای برطرف کردن مسئله باشیم. فرآیند حل مسئله از بخش های مختلفی تشکیل شده است که شامل: تعریف شفاف و واضح مسئله، یافتن راه های مختلف برای حل مسئله، انتخاب بهترین راه حل و در نهایت ارزیابی و بازنگری راه حل مورد استفاده، می باشد. از آنجایی که مهارت حل مسئله از جمله مهارت های اساسی می باشد، یادگیری آن در دوران کودکی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بهترین راه آموزش آن استفاده از اسباب بازی های مفید در این زمینه است چرا که کودکان در حین بازی نگران اشتباه کردن و قضاوت شدن توسط بزرگسالان نیستند و می توانند به آسانی فرآیند حل مسئله را یاد بگیرند. در بازی بین، می توانید اسباب بازی های متنوعی که باعث تقویت مهارت حل مسئله می شوند پیدا کنید، که از جمله آن می توان به اسباب بازی های : دالیز، هدبند، دومینو، شطرنج، منجنیق و … اشاره کرد.

بازی بازی خلاقیت بازی بین

خلاقیت (Creativity)

خلاقیت به توانایی ایجاد چیزی جدید که با اصالت و ارزشمند است، گفته می شود. خلاقیت در بین مهارت ها از جایگاه ویژه ای برخوردار است چون این مهارت می تواند مسیر زندگی انسان را تغییر داده و آینده بهتری را برای وی فراهم سازد. برای تقویت خلاقیت توجه به چند نکته، مهم می باشد که عبارتند از : ایده های خود را ثبت نمایید بدون آنکه آنها را قضاوت و یا ارزش گذاری کنید. خود را در مقابل مشکلات سخت و پیچیده قرار دهید و نحوه مقابله با آن را به چالش بکشید. دامنه اطلاعات خود را افزایش دهید. در محیط و فضاهای متفاوت و متنوع قرار بگیرید. افراد خلاق نسبت به دیگران توانایی حل مسئله بیشتری دارند و همچنین کودکان خلاقیتشان از بزرگسالان بیشتر است. برای افزایش خلاقیت کودکان می توان از اسباب بازی های خلاق که در بازی بین، به آنها اشاره شده، استفاده کرده و به وسیله آن به کودکان اجازه داد تا قوانین و ضوابط برای بازی خود تعیین نمایند و با بی نظمی که در حین استفاده از اسباب بازی ها ایجاد می کنند مقابله نکنید و اجازه دهید آزادانه به بازی بپردازند و آنها را در نقاشی کشیدن، درست کردن کاردستی های بدون الگو و داستان سرایی در خلال استفاده از اسباب بازی ها همراهی کنید. اسباب بازی هایی مانند: پلاس پلاس، عروسک های انگشتی، بسته های قالب سازی با گچ و … برای تقویت خلاقیت مناسب می باشند.

بازی رویا پردازی بازی بین

مهارت خیال پردازی (Imagination Skill)

خیال پردازی یک فرآیند شناختی است که در آن قواعد طبیعی و فیزیکی از میان برداشته می شود و به صورت تصویرسازی ذهنی نمایان می گردد، در حقیقت خیال پردازی توانایی تولید یا بازسازی هر چیزی از جمله اشیاء و موجودات، قوانین و … در ذهن است. این مهارت می تواند از تجربیات گذشته نشأت بگیرد و با تغییرات همراه شود و یا به کل چیز جدیدی خلق کند. افرادی که دارای این مهارت هستند انسان هایی شاداب تر از دیگران می باشند زیرا در هنگام خیال پردازی استرس، نگرانی و فشار کمتری تجربه می کنند و دارای حافظه بهتری هستند.

زمانی که کودکان خیال پردازی می کنند در واقع به نقش آفرینی می پردازند و به دنبال عملی کردن رویاهای خود هستند و با بازی کردن، آنچه در ذهنشان ایجاد کرده اند، واقعیت می بخشند و باعث گسترش دامنه کلمات و ایجاد این مهارت در خود، می شوند. خیال پردازی با استفاده از اسباب بازی ها می تواند باعث افزایش خلاقیت و توانایی بیان احساسات کودکان شود. اسباب بازی هایی در بازی بین، موجود می باشد که مهارت خیال پردازی را در کودکان ایجاد می کند و از نمونه های آن می توان به استوژیت، پادشاهان دومینو و شب مافیا اشاره کرد.

بازی رشد جسمانی بازی بین

رشد جسمانی (Physical Development)

رشد جسمانی شامل مهارت های حسی_حرکتی، هماهنگی و تعادل بین اندام ها و تقویت حواس پنجگانه می باشد و همراه با تغییرات پی در پی و منظم است که از زمان تولد تا مرگ روی می دهد. راه رفتن، لباس پوشیدن، دویدن، حفظ تعادل، انجام حرکات جنبشی و کششی از جمله فعالیت هایی است که بیانگر رشد جسمانی می باشد. این رشد تأثیر بسیار زیادی در رشد شناختی و مهارت ها دارد و اوج آن در دوران کودکی اتفاق می افتد. رشد جسمانی در کودکان به معنی مهارت به کار بردن ماهیچه ها، اندام ها و عضلات بزرگ و کوچک بدن می باشد. اسباب بازی ها در رشد جسمانی که مراحل تکاملی و تدریجی دارند نقش مهمی داشته و بازی ها در سه دسته تقلیدی، تکراری و تمرینی صورت می گیرند. کودکان به وسیله اسباب بازی ها، مهارت لازم برای انجام حرکات مختلف را بهتر و سریع تر یاد میگیرند. بازی بین، معرف اسباب بازی هایی است که استفاده از آن باعث هماهنگی اعضای مختلف بدن می شود و بهترین روش ممکن برای صرف کردن انرژی کودکان است و علاوه بر آن موجب آگاهی والدین و کودکان از توانمندی های بدنی کودک می باشد. برخی از اسباب بازی های سودمند در این راستا عبارتند از: تنی بال، میت بال، گلایدرها، توپ ها، بسکتبال و …

بازی محرک حواس بازی بین

محرک حواس (Sensory Stimulus)

بهره گیری از حواس و تقویت آنها برای درک بهتر جهان پیرامون نیازمند توانایی است، همانطور میدانید انسان دارای حواس گوناگونی است، همچون حواس شنیداری، بینایی، چشایی، لامسه و بویایی. بکارگیری این حواس و تقویت آن در دسته بندی مهارت حواس و یا محرک حواس قرار میگیرد. تقویت مهارت بکارگیری مناسب این حواس سبب میشود یک فرد بتواند درک بهتری نسبت به شرایط پیرامونی خود بدست آورد و سپس با آگاهی از آن بتواند امورات مختلف را بهتر و با آگاهی بیشتری انجام دهد. اسباب بازی های زیادی وجود دارند که سبب تقویت حواس کودک میشوند اسباب بازی های موسیقیایی همچون بلز و گیتار و هر اسباب بازی که بتواند سبب گوش کودک را درگیر مند، اسباب بازی های لامسه همانند اسباب بازی تقویت حس لامسه صنایع آموزشی، برج دندونی سنجاقک و..، اسباب بازی های محرک بینایی همچون برج مکعب سنجاقک، حلقه هوش، و کرم ابریشم تک توی. در ایران کمتر اسباب بازی هایی هستند که روی حس بویایی و حس چشایی کودکان کار کنند. این نوع اسباب بازی ها را میتوانید در بخش محرک حواس در دسته بندی مهارت ها پیدا کنید.

بازی کشف جهان بازی بین

کشف جهان (World Discovery)

مهارت کشف جهان به مهارتی اطلاق میشود که توانایی فرد در کشف جهان پیرامون که اغلب در خصوص پدیده ها یا علوم طبیعی جهان است مربوط میشود را افزایش دهد، برای مثال میتوان به مهارت پرورش و رشد گیاهان، مهارت و دانش چگونگی حرکت اجرام آسمانی و مهارت تحلیل سلول ها با میکروسکوپ را این زمره از مهارت ها گنجاند. این مهارت سبب میشود فرد نسبت به جهان پیرامون آگاه تر شود و مهارت لازم برای کشف پدیده های علمی جهان را به دست آورد، از اینرو با افزایش این مهارت روند زندگی کودک تغییر خواهد کرد و توان انجام امور کشف جهان در او پدیدار خواهد شد. اسباب بازی هایی هستند که به ایجاد این مهارت در کودکان کمک میکنند، از اینرو یکی از دسته بندی های مهارتی در سایت بازی بین مهارت کشف جهان است. از آن جمله اسباب بازی ها میتوان به اسباب بازی های باغبانی، میکروسکوپ صنایع آموزشی، بازی های الکترومغناطیس مهارت افزا، کاوش در طبیعت تاب و .. اشاره کرد.

بازی مهارت فنی بازی بین

مهارت فنی (Technical Skill)

مهارت فنی توانایی و دانش مورد نیاز برای کارهای خاصی است که اصولا کاربردی هستند و اغلب به زمینه های مکانیکی، فناوری اطلاعات، ریاضیات یا دیگر فعالیت های علمی مربوط است. برای مثال میتوان به مهارت کار با ابزارهای مکانیکی، وسایل خیاطی و زبان های برنامه نویسی اشاره کرد. در دنیای امروز برای اینکه یک فرد بتواند در خیلی از امورات اجتماعی موفق باشد احتیاج دارد که مهارت های فنی را یاد بگیرد، متاسفانه در نظام آموزشی کمتر به مهارت فنی توجه میشود و اکثرا کودکان و دانش آموزان امروزی فاقد چنین مهارت هایی هستند، البته مدل های یادگیری جدید مهارت محور هستند و اتفاقا از اسباب بازی های مناسب برای ارتقای توانمندی های فنی کودک استفاده میکنند. اسباب بازی های زیادی با رویکرد ارتقا مهارت فنی در بازی بین وجود دارد که میتوان به تکینک مهارت افزا، کیت آموزشی خیاط کوچولو، بسته باغبانی مریان، دارک و … اشاره کرد. میتوانید با انتخاب مهارت فنی در منوی دسته بندی بر حسب مهارت ها، اسباب بازی مربوط به مهارت فنی را پیدا کنید.

بازی مهارت خواندن بازی بین 1

منطق و ریاضی (Logic & Math Skill)

زمانی که صحبت از منطق و ریاضی می شود در حقیقت پای استدلال به میان می آید و منطق به زبان ساده به معنی استدلال و توانایی استفاده از دلیل و برهان است. افرادی که از این مهارت برخوردار می باشند همه چیز را دسته بندی و طبقه بندی می کنند و به دنبال نظم و ترتیب در جهان هستند، در برابر مشکلات قادرند که از تحلیل استفاده کنند و کل را به جزء تبدیل می کنند و برای مسائل راه حل های مختلفی می یابند. به دنبال روابط علت و معلول پدیده ها میگردند و در درک مفاهیم انتزاعی توانمند هستند. این مهارت همسو با تفکر سیستمی است و هرچه افراد از فعالیت هایی مانند حل معما، انجام آزمایش های جدید، بازی با اعداد و … لذت ببرند دارای تفکر منطقی می باشند توانایی بیشتری در یادگیری دارند. این مهارت به وسیله فعالیت های مختلف می تواند تقویت شود که از جمله آن : انجام محاسبات پیچیده، رسم انواع چارت و استفاده از اسباب بازی های مناسب است. بازی های مانند شطرنج در ایجاد تفکر منطقی نقش موثری دارند که بازبین، تعداد زیادی از این نوع اسباب بازی ها را در اختیار شما قرار میدهند که برای نمونه به برخی از آنها اشاره میکنیم : بلاک آس، اتللو، مونوپلی، تاکتیک و …

بازی دقت و تمرکز بازی بین

مهارت دقت و تمرکز (Precision & Focus Skill)

زمانی که بتوانیم ذهن خود را تنها معطوف به یک موضوع کنیم و از عوامل درونی و بیرونی که باعث برهم زدن تمرکز می شوند جلوگیری نماییم، از مهارت تمرکز بهره مند می باشیم. استدلال، شهود، حافظه، تصور، تمرکز و خلاقیت همه جز توانایی های شناختی محسوب می شوند که در بین آنها تمرکز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و یکی از سخت ترین کوشش های ذهنی است. تقویت تمرکز منجر به تقویت حواس پنج گانه می گردد. همچنین ذهن نمی تواند برای طولانی مدت و متوالی متمرکز بماند و این امر در بین افراد مختلف، متفاوت است و برای مدت 1 تا 2 ساعت امکان تمرکز وجود دارد. از جمله مواردی که مهارت تمرکز را حائز اهمیت می کند، موضوع یادگیری است که بدون وجود تمرکز رخ نمی دهد و بهترین راه برای تقویت تمرکز کودکان به کار بردن اسباب بازی و بازی های هدفمند می باشد زیرا کودکان حین بازی، بالاترین میزان یادگیری را دارند. اسباب بازی ها مانند: پازل هوش، گوش به زنگ، قایم موشک، راز جنگل، شاه دزد وزیر، اسپلندور و … روی تمرکز و دقت تأثیر قابل توجهی دارند که بازی بین، اطلاعات کامل این اسباب بازی ها را در اختیار شما قرار داده است.

درباره نویسنده :

دیدگاهتان را بنویسید